Case - GROOM Parturit

Groom tähtää kasvuun logistiikkakumppanin avulla

GROOM Parturit on tehnyt vanhoista parturiperinteistä ajattomia tuomalla siihen modernia twistiä. Se on vuonna 2005 perustettu miesten hiuksiin ja partoihin erikoistunut parturiyritys, joka on laajentanut toimintaansa seitsemälle paikkakunnalle. Yrityksellä on myös oma verkkokauppa, josta löytyy tuotteita hiusten, parran ja viiksien hoitoon, sekä tekstiilejä ja lahjakortteja.Verkkokaupasta tuki tuotemyyntiin

Verkkokauppa toimii Groomin parturipalveluiden tukipilarina. Koska liiketoiminta keskittyy pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueelle, verkkokaupan avulla Groom ulottaa brändinsä ja asiakaskuntansa kattamaan koko Suomen - ja tulevaisuudessa myös maailman.

Verkkokauppa toimii tukena tuotemyynnille, johon parturiliikkeiden tilat ovat rajalliset. Asiakas voi verkkokaupassa valita, haluaako toimituksen kotiin vai lähimpään parturiliikkeeseen.

Shipfunk toimii Groomin verkkokaupan ensimmäisenä logistiikkakumppanina.

"Me käytetään ensimmäistä kertaa tämäntyyppistä, joka kokoaa eri toimitustavat yhteen" kertoo Groomin omistaja Sami Heino.

Kysyimme siis Samilta ja tuotepäällikkö Janina Sattalta, kuinka verkkokaupan arki on toiminut yhteistyössä Shipfunkin kanssa.


Helpotusta verkkokauppatoimintaan

Sami on tyytyväinen Shipfunkin käytettävyyteen. Yhdeksi parhaimmaksi ominaisuudeksi Sami mainitsee statistiikan, jota hän käyttää palvelussa eniten. Statistiikassa häntä kiinnostaa erityisesti lähetysten määrä ja niistä aiheutuvat kustannukset.

"Teillä on hyvä statistiikka, josta pystymme näkemään ja mitoittamaan hinnat oikeiksi. Ettei vain innoissaan toimiteta Indokiinaan ja loppupeleissä se upottaa koko laivan. Nyt näemme paljonko maksujen pitää olla, että se on tasapainossa" Sami sanoo.

"Aiemmin oli vaikea kohdistaa toimituksista aiheutuvia kuluja. Nyt ne näkyvät yhdellä sivulla ja pystymme tarkemmin seuraamaan sitä."

Groom käyttää verkkokauppa-alustanaan WooCommercea, johon Shipfunkin käyttöönotto oli Samin mielestä erittäin helppoa.


Asiakaslähtöinen ote

Shipfunk keskittyy asiakaslähtöisyyteen, ja on Janinan mielestä siinä onnistunut.

"Asiakaspalvelu on kyllä toiminut teillä tosi hyvin" Janina sanoo.

"Nopeasti on reagoitu sähköpostiin ja myös hoidettu asiat kuntoon, mikä bugi siellä on ikinä ollutkin. Se on kyllä toiminut hyvin."

Myös Sami kehuu Shipfunkin asiakaspalvelua.

Toiminta on ollut mielestäni aika sujuvaa, rentoa, ja puututtu niihin asioihin joihin on ollut tarpeellista" hän kertoo.


Varmuutta ja tulevaisuutta logistiikkakumppanin avulla

Groom tähtää verkkokauppansa tärkeimmiksi ominaisuuksiksi toimitusten nopeuden ja seurannan helppouden asiakkaalle. Sami toivookin, että logistiikkakumppani tarjoaa tähän puitteet.

"Haluamme tarjota kilpailukykyiset kustannukset, sekä nopeat ja pomminvarmat toimitukset. Se myös avaisi meille mahdollisuuksia ottaa eri toimitustapoja ja -maita käyttöön" Sami sanoo.

"Näkisin että Shipfunkin tyyppiset yritykset ovat juuri se joka mahdollistaa suomalaisille verkkokauppiaille kansainvälistymisen."

Sami suosittelisi Shipfunkia muille verkkokaupoille.

"Kilpailijoille en mielellään suosittelisi" hän kuitenkin lisää.