Case - BilleBeino

Billebeino sai Shipfunkista ratkaisun ruuhkatilauksiin

Billebeino on Juhani Putkosen ja Ville Leinon vuonna 2014 perustama urbaani lifestyle-yritys ja tällä hetkellä yksi puhutuimmista suomalaista vaatemerkeistä. Billebeinon verkkokauppaan saapuu tilauksia päivittäin ja paljon, joten yrityksen kuuden hengen tiimillä riittää tekemistä suuren kysynnän alla. Shipfunk toimii Billebeinon logistiikkakumppanina, ja on erityisesti ruuhkaisina tilauspäivinä sekä helpottanut että nopeuttanut yrityksen verkkokauppatoimituksia.Shipfunkista ratkaisu ruuhkapäiviin

Yrityksen markkinoinnista ja yhteistyökumppanuuksista vastaava Juhani muistelee logistiikkakumppanin tarpeen alkaneen ruuhkaisesta Black Friday -kampanjasta. Ruuhkatilausten purkuun valikoitui avuksi Shipfunk.

"Shipfunkin kautta tulostetaan kaikki tilaukset kerralla ulos. Se on kyllä nopeuttanut ja helpottanut, varsinkin kun on tilausruuhkia. Saa näppärästi kaikki kerralla ulos, aiemmin se oli vähän hankalampaa" Juhani kertoo.

Billebeino käyttää verkkokauppa-alustanaan WooCommercea, jossa tavallisesti pakettikortit voidaan tulostaa yksi kerrallaan. Shipfunkin palvelun avulla verkkokauppias pystyy tulostamaan useita pakettikortteja kerralla. Myös varastosta vastaava Joonas Mustonen nostaa esille Shipfunkin merkityksen ruuhkaisina päivinä.

"Jos on tilausruuhkaa, pystymme lähes aina purkamaan kaikki tilaukset saman päivän aikana ja periaatteessa toimittamaan päivän sisällä. Ennen jos tuli paljon tilauksia, saattoi toimitus venyä useamman päivän" Joonas kertoo.

Säästöä henkilöstökustannuksiin

Aiemmin ruuhkaisina päivinä Billebeino on käyttänyt keräilyssä apukäsiä, sillä pakettikorttien tulostaminen yksitellen on vienyt yhdeltä työntekijältä aikaa. Shipfunk on kuitenkin tuonut helpotusta työskentelyyn.

"Nykyään yksi napauttaa aamulla tilaukset ulos ja kaikki keräilee. Periaatteessa on tullut yhden työntekijän verran säästöä jos on ollut ruuhkaa" Joonas kertoo.


Joonas suosittelisi Shipfunkia muille verkkokauppiaille.

"Jos on samanlainen pohja kuin meillä niin ehdottomasti. On toiminut."